
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!
Íme a: Sült padlizsános-csicseriborsókrémes szendvics
Hozzávalók (1 adaghoz):
1 teáskanál olívaolaj
30 g zsenge padlizsán
50 g csicseriborsó (konzerv)
só
1 roll (2 szelet) Forpro Protein Toast Roll
½ keményre főtt tojás
1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
aprított petrezselyemzöld a díszítéshez aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1. Az olívaolajjal kikenünk egy kis serpenyőt, felhevítjük. Rátesszük a megmosott, félkarikára vágott padlizsánt, erős lángon átpirítjuk rajta. Felhasználásig papírtörlőre szedjük.
2. A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, késes aprítóba szórjuk, a konzerv levét felfogjuk. A csicseriborsót kevés sóval és a konzerv levének folyamatos adagolásával krémesre törjük.
3. A kenyérszeletek belső oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Összeállítjuk a szendvicset: az egyik kenyérszeletet megkenjük a csicseriborsókrémmel, majd megpakoljuk a sült padlizsánnal és a felkarikázott tojással. Teszünk rá egy kevés csípős mexikói szószt, megszórjuk aprított petrezselyemmel, végül rátesszük a tetejére másik kenyérszeletet is.
Tálalási javaslat:
Salátaleveleket, kígyóuborkát is tehetünk a szendvicsbe.
Tipp:
Ha nem zsenge a padlizsán, felhasználás előtt sózzuk be! Ehhez vágjuk szeletekre, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 20 percet állni. Ezután alaposan öblítsük le folyó víz alatt, és töröljük szárazra.
Elkészítési idő: 15 perc
Snack
Vegetáriánus
Energia 323 kcal
Fehérje 23,5 g
Zsír 17,3 g
Szénhidrát 17,2 g
Rost 11,5 g
