SPORTKONYHA

Nyári Receptek 10. - Saláta taco lazaccal és ezersziget öntettel

2021.07.31 20:00

salata-taco-lazac-ezerszigetontet

Jó nyári recepteket nehéz találni manapság. Legyen egészséges, kellően tápláló, és persze finom is.
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan a nyár egyik sláger receptjét!

Íme a: Saláta taco lazaccal és ezersziget öntettel

Hozzávalók (1 adaghoz):

100 g szívsaláta
1/2 doboz Forpro Carb Control Salmon In Own Sauce
fél avokádó (kb. 45 g tisztított súly)
50 g koktélparadicsom 
30 g retek
10 g újhagyma
2-3 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie 1000 Island Dressing


Elkészítés:

1. A szívsalátát megmossuk, a nagyobb levelekből 5 darabot félreteszünk. A többi salátalevelet felcsíkozzuk.
2. A lazacot lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott salátaleveleket, a megtisztított, felkockázott avokádót, a megmosott, kis kockákra vágott koktélparadicsomot és retket és a felkarikázott újhagymát. Összekeverjük az ezersziget öntettel és kevés sóval.
3. A keveréket a félretett szívsaláta tacókba kanalazzuk, tálalás előtt ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés frissen facsart citromlével.


Tálalási javaslat:

Feldobhatjuk egy kevés zsírszegény reszelt sajttal a tacókat.

Tipp:

A hagyományos taco nyugodtan helyettesíthető szívsalátalevelekkel, így jóval kalóriaszegényebb lesz a snackünk. Annak pedig, hogy mivel töltjük meg, csak a fantáziánk és ízlésünk szabhat határt.

Elkészítési idő: 10 perc

Ketogén
Gluténmentes
Tojásmentes


Energia 293 kcal
Fehérje 14,6 g
Zsír 21 g
Szénhidrát 7,3 g
Rost 9,8 g