SPORTKONYHA

Nyári Receptek 7. - Olaszos rántotta

2021.07.20 09:38

olaszos-rantotta

Jó nyári recepteket nehéz találni manapság. Legyen egészséges, kellően tápláló, és persze finom is.
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan a nyár egyik sláger receptjét!

Íme az: Olaszos rántotta

Hozzávalók (1 adaghoz):

10 g újhagyma
1 evőkanál olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 g aszalt paradicsom
2 db tojás
só, őrölt fekete bors
1 doboz Forpro Carb Control Tuna Salad Italiano tonhalsaláta
1 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tomato & Olives Sauce
1 szelet Forpro Carrot Protein Bread

Elkészítés:

1. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét félretesszük a díszítéshez. A fehér részét felkarikázzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütni kezdjük.

2. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a felaprított aszalt paradicsomot is. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. A tojást a hagymára öntjük, kevergetve-aprítva rántottát készítünk. Végül hozzákeverjük a tonhalsalátát, és meglocsoljuk paradicsomos-olívás szósszal. Felcsíkozott újhagymazölddel díszítve, kenyérrel körítve tálaljuk.

Tálalási javaslat:

Tálalhatjuk salátával vagy tetszőleges zöldségekkel

Tipp:

Ha az aszalt paradicsom fűszeres olívaolajban eltett, nyugodtan használjuk ezt az olajat a sütéshez!

Elkészítési idő: 10 perc
Reggeli


Energia 639 kcal
Fehérje 40,7 g
Zsír 42,7 g
Szénhidrát 18,4 g
Rost 10,3 g