SPORTKONYHA

Nyári Receptek 9. - Mézes-mustáros-pulykás szendvics

2021.07.30 11:14

mezes-mustaros-pulykas-szendvics

Jó nyári recepteket nehéz találni manapság. Legyen egészséges, kellően tápláló, és persze finom is.
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan a nyár egyik sláger receptjét!

Íme a: Mézes-mustáros-pulykás szendvics

Hozzávalók (1 adaghoz):

80 g pulyka felsőcombfilé
só, őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
1 roll (2 szelet) Forpro Protein Toast Roll
néhány salátalevél
25 g kápiapaprika
2-3 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Honey Mustard Flavour Sauce

Elkészítés:

1. A pulykahúst felkockázzuk, összekeverjük sóval és borssal.
2. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rátesszük a húst, és erős lángon, kb. 1 perc alatt lepirítjuk, majd mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük.
3. A toastokat ízlés szerint megpirítjuk. Megmosott, összetépkedett salátát teszünk rájuk, erre kerül a pulyka és a megmosott, felkarikázott kápia. Végül meglocsoljuk a mézes-mustáros szósszal.


Tálalási javaslat:

A szendvicsre kerülhet további zöldség, például uborkakarika.

Tipp:

A szósszal össze is forgathatjuk a húst.

Elkészítési idő: 20 perc

Snack
Tojásmentes


Energia 369 kcal
Fehérje 33 g
Zsír 20,8 g
Szénhidrát 9 g
Rost 7,8 g