SPORTKONYHA

Nyári Receptek 12. - Mexikói tonhalsalátával töltött édesburgonya

2021.08.28 08:00

mexikoi-tonhalsalata

Jó nyári recepteket nehéz találni manapság. Legyen egészséges, kellően tápláló, és persze finom is.
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan a nyár egyik sláger receptjét!

Íme a: Mexikói tonhalsalátával töltött édesburgonya

Hozzávalók (1 adaghoz):

1 nagyobb édesburgonya (250 g)
1/2 doboz Forpro Carbcontrol Tuna Salad Mexicano tonhalsaláta
50 g zsírszegény tejföl
fél gerezd fokhagyma

korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés:

1. Az édesburgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd szárazra töröljük. Egy kis tepsiben, egészben, héjastól 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
2. A zöldséget kettévágjuk, húsát villával kissé fellazítjuk. Rákanalazzuk a tonhalsalátát
3. A tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, finoman megsózzuk. Ezzel tálaljuk a burgonyát, korianderzölddel díszíthetjük. 


Tálalási javaslat:

Tejföl helyett görög joghurttal is meglocsolhatjuk a burgonyát. 

Tipp:

Másképp is tálalhatjuk a fogást. A sült édesburgonyát hámozzuk meg, a zöldség húsát villával törjük össze. Tegyük egy tálba, és kanalazzuk mellé a tonhalsalátát.

Elkészítési idő: 50 perc

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes


Energia 446 kcal
Fehérje 16,9 g
Zsír 17,7 g
Szénhidrát 48,8 g
Rost 9,5 g