SPORTKONYHA

Sportkonyha receptek XX. - Wokos zöldségek sonkával, Triple Zero Rizzsel

2021.11.07 07:00

A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!

 

Íme a: Wokos zöldségek sonkával, Triple Zero Rizzsel

Hozzávalók (1 adaghoz):

100 g kelbimbó 

1 evőkanál olívaola
1 gerezd fokhagyma 
100 g csiperkegomba 
40 g sovány csirkesonka 
2 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs 
petrezselyemzöld a díszítéshez


Elkészítés:

1. A kelbimbót megmossuk, külső leveleitől és szárától megszabadítjuk, a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben. Ráreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát. Sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát és a kelbimbót. Rázogatva összesütjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a csípős mexikói szószt.

3. A rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. A sonkás zöldségek mellé tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Tálalási javaslat:

A szószos ragut össze is keverhetjük a rizzsel.

Tipp:

Csíkozott kaliforniai paprika, főtt brokkoli, karfiol vagy akár laskagomba is kerülhet a wokba.

Elkészítési idő: 20 perc

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes


Energia 220 kcal
Fehérje 14,1 g
Zsír 11,4 g
Szénhidrát 12 g
Rost 13,1 g