SPORTKONYHA

Sportkonyha Receptek XVII. - Halloweeni paprikalámpások

2021.10.29 00:00

HALLOWEENI KÜLÖNLEGESSÉG!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!




Íme a: Halloweeni paprikalámpások

 

Hozzávalók (1 adaghoz):

1 evőkanál olívaolaj 
1/4 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
150 g zsírszegény darált marhahús
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Rizs 
2 db közepes méretű kaliforniai paprika (kb. 170 g/db)


Elkészítés:

1. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát, és megdinszteljük rajta.

2. Megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a marhahúst, lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon átsütjük.

3. Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a húshoz adjuk, és összekeverjük.

4. A kaliforniai paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, az ereket, csumákat eltávolítjuk. Éles, rövid pengéjű késsel „arcot” faragunk az egyik oldalukra. (Pirossal jelölt csak a halloweeni receptben.) Megtöltjük a töltelékkel.

5. A paprikákat a kalapokkal együtt sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.

Tálalási javaslat:

Salátával tálalhatjuk a fogást.

Tipp:

Piros és sárga kaliforniai paprikákból készítve lesz igazán halloweeni a fogás.

Elkészítési idő: 45 perc

Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes

Energia 410 kcal
Fehérje 35,6 g
Zsír 17,5 g
Szénhidrát 23,6 g
Rost 11,2 g