SPORTKONYHA

Sportkonyha Receptek XII. - Kalácskoszorú Beef Jerkyvel

2021.10.10 11:14

A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!


Íme a: Kalácskoszorú Beef Jerkyvel

 

Hozzávalók (3 darabhoz):

150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
½ tasak instant élesztő
1 csapott kávéskanál
50 g görög joghurt
1 db tojássárgája 
150 ml zsírszegény, langyos tej
1 tasak Forpro High Protein csilis Beef Jerky
kevés felvert tojás a kenéshez

Tálaláshoz (1 adaghoz):

50 g görög joghurt
1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tzatziki Dressing

kevés snidling


Elkészítés:

1. A kétféle lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a joghurtot és a tojássárgáját. Gyúrni kezdjük, először apránként hozzácsorgatjuk a tejet, ezután pedig még annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk az apróra vágott Beef Jerkyt is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 40 cm hosszú hengereket sodrunk, majd 2-2 hengert összefonunk. A fonatokat kör alakúra hajtjuk, a végeket összeillesztjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk újabb 15 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.

3. A mártogatóshoz a görög joghurtot kikeverjük a dresszinggel, kevés sóval és az aprított snidlinggel. A koszorúk mellé tálaljuk.

Tálalási javaslat:

Megtöltve, szendvicsként is tálalhatjuk.

Tipp:

Egy nagyobb kalácsot is formázhatunk a tésztából.

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztési idő

Reggeli

Tápérték (1 koszorú + 1 adag mártogatós)
Energia 445 kcal
Fehérje 15,1 g
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 55,7 g
Rost 10,7 g