
A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!
Íme a: Kalácskoszorú Beef Jerkyvel
Hozzávalók (3 darabhoz):
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
½ tasak instant élesztő
1 csapott kávéskanál só
50 g görög joghurt
1 db tojássárgája
150 ml zsírszegény, langyos tej
1 tasak Forpro High Protein csilis Beef Jerky
kevés felvert tojás a kenéshez
Tálaláshoz (1 adaghoz):
50 g görög joghurt
1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tzatziki Dressing
só
kevés snidling
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a joghurtot és a tojássárgáját. Gyúrni kezdjük, először apránként hozzácsorgatjuk a tejet, ezután pedig még annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk az apróra vágott Beef Jerkyt is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 40 cm hosszú hengereket sodrunk, majd 2-2 hengert összefonunk. A fonatokat kör alakúra hajtjuk, a végeket összeillesztjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk újabb 15 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.
3. A mártogatóshoz a görög joghurtot kikeverjük a dresszinggel, kevés sóval és az aprított snidlinggel. A koszorúk mellé tálaljuk.
Tálalási javaslat:
Megtöltve, szendvicsként is tálalhatjuk.
Tipp:
Egy nagyobb kalácsot is formázhatunk a tésztából.
Elkészítési idő: 60 perc + kelesztési idő
Reggeli
Tápérték (1 koszorú + 1 adag mártogatós)
Energia 445 kcal
Fehérje 15,1 g
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 55,7 g
Rost 10,7 g
