SPORTKONYHA

Sportkonyha Receptek X. - Triple Zero tagliatelle avokádószósszal

2021.10.03 10:00

A mai ajánlásunkkal nem lehet mellé nyúlni!
Lássuk is hogyan készíthetjük el otthonunkban gyorsan, és hatékonyan az egészséges konyhák egy kiváló receptjét!


Íme a: Triple Zero tagliatelle avokádószósszal


 

Hozzávalók (1 adaghoz):

1 db érett avokádó (kb. 90 g tisztított súly)
1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál citromlé
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Tagliatelle
10 g natúr Forpro High Protein Beef Jerky

10 g tetszőleges kemény sajt (pl. parmezán, Grana Padano)
korianderzöld és kevés csilipaprika díszítéshez

Elkészítés:

1. Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát kikanalazzuk a héjából. Turmixgépbe tesszük, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, megsózzuk és meglocsoljuk citromlével. Magunk mellé készítünk egy pohár forró vizet. A turmixgépet elindítjuk, a vizet apránként hozzácsorgatjuk az avokádóhoz egészen addig, amíg sűrű szószt kapunk.

2. A tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük. Egy serpenyőbe tesszük a szósszal együtt, összeforgatjuk, felmelegítjük.

3. A szárított marhahúst kisebb csíkokra vágjuk. A kész tésztát ezzel és sajtforgáccsal megszórva, korianderzölddel és csilipaprikával díszítve tálaljuk.

Tálalási javaslat:

A szószt készíthetjük darabosabb állagúra vagy teljesen simára, sűrűségét a forró víz hozzáadásával szabályozhatjuk.

Tipp:

A parmezán sajt laktózmentes táplálkozás esetén is fogyasztható.

Elkészítési idő: 10 perc

Főétkezés
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes

Energia 415 kcal
Fehérje 13,1 g
Zsír 32,6 g
Szénhidrát 6,7 g
Rost 21,9 g