Táplálékkiegészítők

Protein krémekről általában

2022.06.30 15:55

Ha van édesség, ami meghódította az egész világot, az kétségtelenül a Nutella. Több millió ember reggeliző asztalán fordult meg az elmúlt 50 évben, és népszerűsége azóta is töretlen

 

 

– sőt egyre csak növekszik, köszönhetően a termék nagyszabású marketing kampányának és az időközönként megjelenő újabb, a Nutella felhasználásával készült termékeknek.

A reklámokban, gyakran hirdetik úgy a Nutellát, mint egy ízletes, gyorsan és könnyen elkészíthető „gyerekbarát” reggelit.

A hirdetésekben gyakran hallhatjuk kiemelve a Nutella mogyoró, kakaó és tej tartalmát, - de soha nem említik meg a benne található cukrot és a zsírt, pedig ha megnézzük a termék tápérték adatait, láthatjuk, hogy ez a két összetevő szerepel a legnagyobb mennyiségben benne.

Forrás: https://www.nutella.com/hu/hu/termekek/nutella

A közelmúltban napvilágra került, - és futótűzként terjedt el egy kép, ami bemutatja a Nutella öt fő összetevőjét, nyers formában vizualizálva. Állítólag mindegyik réteg pontosan tükrözi az egyes összetevők arányát.

A táplálkozástudomány fejlődésének köszönhetően azonban mára, létezik egészségesebb alternatívája is a kakaós-mogyorókrémeknek - amit akár egy sportoló, vagy egy egészséges életmódot folytató személy is kompromisszumok nélkül fogyaszthat.

Az étrend-kiegészítő piacon kapható protein krémek többsége ugyanis, alacsonyabb kalória és cukortartalommal rendelkezik, mint a szupermarketekben kapható társaik, - illetve jellemzően hozzáadott fehérjét is tartalmaznak – a sport és életmódbeli célok támogatása érdekében.

Segítségükkel ezáltal, úgy növelheted a nap fehérjebeviteled, hogy közben az édesség utáni vágyadat is kielégíted.

Badarság lenne azonban azt hinni, hogy a proteinkrémek mindegyike egyformán jó – hiszen itt is lehet minőség és összetételbéli különbség.

A kategória egyik abszolút favoritjának a ForPro Protein Krémje számit, - elég csak egy pillantást vetnünk a termék tápanyagtartalmára és összetételére:

- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot,
- a termék édes izét, napjaink egyik legközkeltebb édesitőszere a maltit biztosítja!
- Pálmaolaj mentes, - a termék olyan kiváló minőségű zsírsavforrásokra alapoz, mint a repce, a shea és a kókuszdió!
- VOLACTIVE tejsavófehérjét tartalmaz,
- ami a piacon elérhető alapanyagok egyik legjobbika!
- Magas kakaótartalommal rendelkezik, - ami a természetben fellelhető egyik legmagasabb polifenolokat tartalmazó növény. Csökkenti a gyulladást, fokozza a véráramlást, enyhíti a vérnyomást, valamint a koleszterin szintet és kedvező hatást gyakorol a vércukorra is.
- Hozzáadott vitaminokkal is megvan erősítve
- C-vitamin, niacin, E-vitamin, pantoténsav, B6-vitamin, B2-vitamin, B1-vitamin, Folsav, B12-vitamin.

Az ára pedig, több mint kedvező! Próbáld ki, mind a két fantasztikus ízt!


BŐVEBBEN>>>