Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan meglegítsünk be jól?

Hogyan melegítsünk be edzés előtt? - Tömör Nóra segít!

A bemelegítést sokan elhanyagolják, pedig legalább olyan, fontos, mint maga az edzés!

Miért?

Mert a bemelegítés azon túl, hogy felkészíti a mozgás- és idegrendszert a terhelésre, segít csökkenteni az esetleges sérülések kockázatát.

A sokszor látott "3 karkörzés, 3 térkörzés, és mehet a guggolás" jellegű bemelegítés helyett érdemes több időt, nagyobb figyelmet fordítani rá.

Hogyan állítsd össze a bemelegítésed?

- Érdemes először alapos izületi átmozgatással - gimnasztikával kezdeni. Ez tartalmazza az összes ízületet fentről-lefele, vagy lentről-felfele haladva.

- Ezután következik a mobilizáció. Érdemes olyan gyakorlatokat választani, ami az adott napi edzés munkánkat segíteni fogja.

- Végezetül pedig egy törzsaktivációs blokkot, illetve a központi idegrendszer felkészítésére irányuló gyakorlatokat érdemes végezni.

A törzsaktivációnál vegyük figyelembe, hogy nem a törzs elfárasztása, hanem "felébresztése" a lényeg. Ne akarjuk a teljes hasedzést törzs aktiváció címén elvégezni, mert az biztosan hátráltatni fogja az utána következő edzésmunkát.

Ezek figyelembevételével állítsatok össze magatoknak egy bemelegítési rutint, amit minden edzés előtt, maximum 10 percben el tudtok végezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: edzés edzo