Táplálékkiegészítők

Fokhagyma – A barátaink ellensége a testünk barátja?

2018.07.31 10:21

Fokhagyma – A barátaink ellensége a testünk barátja?

10-ből 11 vámpír ezt NEM ajánlja! Nem ajánlják még a vírusok, a baktériumok, a candida gombák és még a magas vérnyomás sem…

Hallgassunk rájuk?

Nem biztos… Tény, hogy alapjában véve kellemetlennek tartott „illatokkal” képes elárasztani a környezetünket, így olyan randi előtt mi sem ajánlanánk, ahol nem a partner világgá kergetése a cél. Szerencsére ezen azért túlmutató pozitív hatásokkal számolhatunk. Ezeket az élettanilag kedvező hatásokat viszont közel sem annak köszönhetjük, hogy az előbb említett barátságtalan ismerőseink a szagok elől menekülnének.

A foghagyma évszázadok óta hatékonynak bizonyult jó néhány fertőzéses megbetegedés esetében, ugyanis a allinin nevezetű hatóanyaga képes felvenni a harcot a baktériumokkal és például a candida gombákkal is. Így főleg a légúti megbetegedésekbenhasználták már több száz éve, amiket egyrészt az antibakteriális hatásával segít leküzdeni, másrészt nyálkaoldóként használva gyorsabban megszabadulhatunk a tüdőnkben kellemetlenkedő „letapadásoktól”.

Az emésztőrendszerben korlátozottan, de természetesen is jelenlévő candida albicans gombaféle túlzott elszaporodása is sokaknak okoz kellemetlenséget: ebben az esetben is kiváló lehet, hiszen gombaellenes gyógynövényként már sokszor bizonyított. Segítségével újra egyensúly hozhatunk egészségünkbe. Sokan nem is gondolnák a candidázis tüneteiről, hogy az említett természetes élesztőgomba túlzott elszaporodásának köszönhetik a kellemetlenségeket: szorulás, vagy hasmenés, többnyire puffadás, főleg nőknél nemi tünetek, szinte mindenkinél fáradékonyság és akár még migrénes hajlam is lehet ennek a jele. Megér egy próbát a belső egyensúlyunk!

A magas vérnyomásra is régóta használják, bár régen inkább a vérhigító hatására figyeltek fel, manapság azonban bizonyított, hogy kúraszerűen alkalmazva képes csökkenteni a vér káros LDL koleszterin szintjét – ezáltal csökkenti az érszűkületek kialakulásából eredő magas vérnyomásos megbetegedések esélyét. Ez pedig a hazai lakosságnál is egyre alacsonyabb életkorban okoz a halálozási statisztikákban élenjáró szív-érrendszeri problémákat.

Ezeken kívül még sorolhatnánk az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait, de ki szeret ragtapasszal a száján, a sarokban kucorogva, persze nem túl magas vérnyomással sínylődni. A legtöbben nyilván nem erre vágynak.

De az intenzív szagát okozó kéntartalmú vegyületeinek eltávolítása után a fokhagyma kellemetlen szaghatások nélkül folytathatja áldásos tevékenységét a szervezetünkben. A hatóanyagok ugyanis így nem csupán nélkülözik az említett problémákat, de egyetlen kapszulába rengeteg fokhagyma hatóanyagát lehet zárni!

Ne feledjük, az igazán tiszta, koncentrált hatóanyagokat a nagy gyártók kínálatában találhatjuk meg, például az Olimp Garlicin kiemelkedően magas adagban (4.000mcg!!!) tartalmazza a fokhagyma színtiszta hatóanyagát: az allicint!

simplepay_hu_v2